Wat is groene zakelijke energie en waarom is dat aan te raden?

Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op groene zakelijke energie. De interesse naar deze duurzame vorm van energie afnemen stijgt, hoewel er nog steeds een grote groep is die niet goed weet wat het precies is en waarom je het zou moeten afnemen. Wil je groener ondernemen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Start dan met groene energie zakelijk en je maakt een goed begin van een duurzamer bedrijf. In dit artikel lees je meer over groene zakelijke energie en wat de voordelen van deze vorm van stroom precies zijn. Let op: de kans is groot dat ook jij na het lezen van dit artikel om bent om over te stappen op groene stroom.

Groene energie: wat is dat precies?

Tegenwoordig heb je de keuze uit grijze en groene stroom. Wanneer je al even ondernemer bent, is de kans groot dat je bent begonnen met het afnemen van grijze energie. Dat is een vorm van energie die uit fossiele brandstoffen wordt gehaald. Een groot nadeel van grijze energie is dat er bij het productieproces veel CO2 vrijkomt. Ook zijn de fossiele brandstoffen waaruit wordt geput niet onuitputtelijk, wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn. Daarom werd er jaren geleden gezocht naar een alternatief en dat werd gevonden in groene energie. Groene stroom wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen. Denk aan zonnestralen, water of wind. Met behulp van die gratis bronnen wek je je eigen duurzame stroom op zonder dat daarbij veel CO2 vrijkomt. Daarom kun je wel stellen dat groene energie een heel goed alternatief is voor de belastende grijze stroom.

Onafhankelijk van het energienet met groene stroom

Een van de grootste voordelen van groene zakelijke energie is dat je compleet onafhankelijk kunt zijn van het energienet. Dat is het geval wanneer je je eigen stroom opwekt. De meeste mensen beginnen met het overstappen naar een groene energieleverancier, maar wanneer je net dat stapje verder wilt gaan kun je ook kiezen voor zakelijke zonnepanelen. Met die zonnepanelen wek je je eigen verantwoorde stroom op. Hierbij ben je niet afhankelijk van wat de energiemarkt gaat doen. Naast een goed gevoel en een groenere voetafdruk op de aarde hoef je je dus niet druk te maken om de energieprijs. Dat is wel zo fijn.

Groene energie hoeft niet duur te zijn

De reden dat veel mensen nog niet overstappen op groene energie is omdat ze denken dat het duurder is dan het afnemen van grijze stroom. Dat is niet helemaal waar. Wanneer je het geld hebt om te investeren in zakelijke zonnepanelen dan wordt dat enorm aangeraden. Zonnepanelen kosten zeker het één en het ander, maar je hebt deze investering er al na enkele jaren uit. Dat komt omdat je dus je eigen gratis stroom opwekt. Uiteindelijk profiteer je dus van gratis groene energie! Ben je alleen van plan om te switchen naar een groene energieleverancier dan hoef je ook zeker niet de hoofdprijs te betalen. Energiebedrijven hebben voor zakelijke afnemers altijd extra interessante deals. Ook kun je net als bij grijze stroom gebruik maken van een zakelijke energievergelijker om de beste deal te vinden. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je op basis van je energieverbruik en eventuele wensen meerdere aanbiedingen te zien krijgt. Zorg ervoor dat je na ieder energiecontract op zoek blijft gaan naar een scherpere deal en je betaalt nooit meer te veel voor je zakelijke energie. Ook niet wanneer het groene stroom betreft.