Wat is een cryptovaluta

      Geen reacties op Wat is een cryptovaluta

Cryptovaluta is een virtuele munteenheid, de bekendste is een bitcoin, je kunt deze via het internet gebruiken. Via startpagina kun je veel informatie vinden over cryptovaluta trading, exchange en in het algemeen. Ook vind je over afzonderlijke virtuele munten in het bijzonder, zoals Bitcoins, Bitcoin, Nxt, Ripple en nog veel meer. Je kan via hier ook gelijk Cryptocurrency en Bitcoin kopen. Storten kan gemakkelijke met iDeal. Via startpagina leer je wat alles inhoud en vind je erg veel informatie. Ook zijn er veel uitlegvideo’s. Om de waarde over te dragen het het te kunnen laten functioneren via een digitaal systeem zijn bepaalde dingen nodig:

  • Een rekening / account
  • Een saldo / balans
  • Transacties

Een cryptovaluta is dus eigenlijk een digitaal netwerk om onderlinge betalingen te verrichten zonder tussenkomst van derde partij. Zoals de bank of overheid. Net als met geld op de rekening draait de valuta om een getal in een database dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Zoals bij elke valuta geldt er dat dit getal in de database door niemand kan worden aangepast tenzij aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Het wordt net zoals gewone betalingen verricht om betalingen te verrichten.

Wat is een bitcoin

Een bitcoin is de eerste digitale munteenheid. Het zijn digitale munten die je via het internet kunt versturen. Bitcoins hebben erg veel voordelen. Ze worden direct verstuurd van persoon naar persoon via het internet, zonder een tussenkomst van een bank. De transactiekosten zijn erg laag hierdoor. Je kan ze in elk land gebruiken, zonder dat je rekening geblokkeerd wordt. Geen voorwaarden of limieten.