Waar moet je rekening mee houden bij een nieuwe badkamer?

Een nieuwe badkamer is voor de meeste momenten een mooi moment. De oude, wellicht vieze badkamer zul je gaan vervangen voor een nieuwe badkamer. Met een nieuwe douchecabine, inloopdouche of bad, kijk je uit naar een nieuwe badkamer. Voor de rest kun je zelf de gehele badkamer inrichten. Waar ga je de badkamer nu allemaal mee aanvullen? Zo kun je kiezen voor een handdoekradiator, is er een ruim aanbod in badkamermeubels en zijn er verschillende soorten stenen waar je een keuze in kunt maken. In dit blog vertellen we je graag waar je allemaal rekening mee moet houden bij de inrichting van een nieuwe badkamer!

Een douchecabine, inloopdouche, of toch even iets anders?

Wanneer je een plan hebt gemaakt om de badkamer te vervangen, heb je waarschijnlijk al in grote mate nagedacht wat je zult gaan plaatsen. Toch lichten we in dit blog nog even alle mogelijke opties toe. Zo kun je voor jezelf bijvoorbeeld opgesteld hebben dat je graag een douchecabine wilt plaatsen, maar kun je ook kiezen voor een inloopdouche. Door een inloopdouche te plaatsen in een hoek van de badkamer, kun je door middel van een douchewand een eigen doucheruimte creƫren. De stenen kun je vervolgens aflopend laten leggen, waardoor je het water gemakkelijk kunt afvoeren. Twijfel je? Wellicht is het dan een idee om alle opties nog even op een rij te gaan zetten!

Verlichting in de badkamer

Je ziet er hoogstwaarschijnlijk niet op te wachten om in het donker een warme douche te nemen? Verlichting is een zeer belangrijke factor wanneer je de nieuwe badkamer in gaat richten. Zo zijn er verschillende factoren, maar is het zeker goed om te weten wat er allemaal mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een simpele lamp, maar dien je wel rekening te houden met de omstandigheden waarin je de lamp plaats. Een perfecte oplossing zijn hiervoor inbouwspots badkamer. Deze inbouwspots badkamer zijn te bevestigen in het plafond, waardoor je over voldoende licht zult beschikken in de badkamer!

Verder is het belangrijk dat je de juiste afmetingen bijhoudt. Je kunt bijvoorbeeld een simpele tekening maken, zodat je in ieder geval weet over hoeveel ruimte je beschikt. Het is namelijk verstandig om te bepalen hoeveel m2 aan stenen je nodig hebt. Door de meubels weg te strepen, zul je precies weten hoeveel stenen je nodig zult hebben. Vervolgens kun je afwegen wat je allemaal wilt plaatsen in de badkamer, om hem vervolgens geheel op jouw wensen af te stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *