Tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering of uitvaartverzekering? Als jij een verzekering omtrent je overlijden wilt afsluiten, omdat je je nabestaanden het gemakkelijker wilt maken dan kan je onderstaande tips meenemen in je process om uit te komen tot een verzekering die bij jou past!

Hoeveel mag je verzekering kosten?

Voordat je je gaat verzekeren is het handig om te weten wat je eigenlijk wilt laten verzekeren. Dit geldt ook voor je uitvaartverzekering of begrafenisverzekering. Verschillende verzekeraars verzekeren namelijk verschillende componenten van je uitvaart of begrafenis, hierdoor varieert het bedrag dat je moet betalen per verzekeraar. Daarom is het allereerst belangrijk om te weten wat je wilt verzekeren. Een aantal dingen die je kan laten verzekeren voor het einde van je leven zijn je kist, de opbaring, of je een plechtigheid wilt of niet en of je begraven wilt worden of gecremeerd wilt worden. Voor een goed overzicht aan wat je wensen zijn en wat verzekeraars bieden is het handig om de uitvaartverzekering te vergelijken. Dit kan je zelfstandig doen, of je kan een offerte laten opmaken bij verschillende verzekeraars wanneer je bij hun je wensen hebt doorgegeven. Zo heb je de beste verzekeraars op een rijtje. Wanneer je beslist hebt over jouw wensen dan kan je verder gaan in het proces en kiezen welk bedrag je wilt betalen bij welke verzekering om zo een polis af te sluiten.

Verschillende uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen maken meestal onderscheid tussen een verzekering op basis van natura of een verzekering op basis van kapitaal. Met een naturaverzekering worden er diensten of goederen vergoed tijdens je uitvaart of begrafenis. Met een kapitaalverzekering wordt er een specifiek bedrag opzij gezet waarmee alle diensten en goederen worden betaald. Aan beide verzekeringen zitten voor en nadelen. Ga voor meer informatie naar Totaal Besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *