24 januari 2022

Shoppen in een (online)winkel

2 min read
pakket verzenden

Vandaag ga ik samen met mijn vriendinnen een dagje naar Utrecht, onze favoriete shopstad. Hier gaan wij kijken voor een outfit voor het komende weekend. Lisa viert haar verjaardag in de stad en iedereen wilt er wel goed uitzien. Dit had ook online gekund. Wat is nu eigenlijk beter, sneller en voordeliger? Soms is het ook fijn om de kleding te passen en direct in huis te hebben. Wat is jouw voorkeur? 

Fysieke winkels

Met vriendinnen naar de stad is gezellig, je maakt er een dagje uit van en je hebt weer een reden om kleding te kopen. Ongeacht het gezellig is, vind je het fijn om de kleding aan te passen en direct te kunnen beslissen of je het meeneemt of niet. Je zou het bij wijze van spreken dezelfde avond nog aan kunnen doen. Vaak is de kwaliteit ook meteen te zien. Sommige truitjes kriebelen en dan weet je meteen dat je dit nooit zou dragen. 

Het nadeel hiervan is dat je ernaartoe moet, je moet voor een bepaalde tijd naar de winkels gaan. Het kost niet alleen tijd maar ook benzine. 

Online shoppen

Het is booming business. Online shoppen is niet meer weg te denken. Vaak gaan bedrijven uiteindelijk ook ten onder vanwege het gebrek aan distributiebeleid op het online platform.

Er komt een hele hoop bij kijken. Als je het moet vergelijken met naar de winkels toe gaan met de auto, is dit tien keer milieuonvriendelijker. Er moeten vrachtschepen worden ingezet omdat er een aantal telefoonhoesjes zijn besteld in China. De verzendkosten zijn nog nooit zo laag geweest.

Het handige is dat je het bestelde product de volgende dag in huis hebt. Je hebt geen auto, fiets of openbaar vervoer in de buurt, dus laat je het pakketje maar naar jou toe komen. Ideaal. 

Vanuit de luie stoelen bestel je tegenwoordig meer dan dat je je in de winkels kunt voorstel. Je pakket verzenden naar het bedrijf zodra het niet past of niet zint is tegenwoordig erg gemakkelijk. Dit kost dan ook weinig moeite en tijd. Dit is ook de reden waarom het op zaterdag steeds minder druk wordt in winkelcentrum. 

Toekomst 

Als ik de toekomst zou moeten voorspellen, zou ik zeker zeggen dat er meer fysieke winkels gaan sluiten en de pakketjes dezelfde dag nog worden bezorgd. Dit is al het geval bij sommige winkels. Mensen worden steeds luier. Het gemak om je telefoon te pakken en in drie stappen heb je de bestelling al voltooid. Generatie Z zal in de toekomst vergeten hoe het was om een gezellig dagje uit in Utrecht te ervaren met vriendinnen. 

De reden dat ik met mijn vriendinnen naar de stad ga vandaag is omdat wij erg genieten van een dagje uit en elkaar advies kunnen geven.