Nooit meer zonder werk

      Geen reacties op Nooit meer zonder werk

Ik weet nog goed dat ik een aantal jaar geleden voor het eerst de film Up in the Air zag, een film met George Clooney waar hij het gehele land overvliegt om mensen te ontslaan. Hij wordt dus ingehuurd door andere bedrijven om overal in de Verenigde Staten mensen te ontslaan. De thema’s van de film zijn voornamelijk eenzaamheid maar de mensen in de film die hun baan en dus financiële zekerheid verliezen zijn me altijd bijgebleven. Het verliezen van een baan kan ontzettend veel stress opleveren als je plots niet meer weet hoe je je vaste lasten gaat betalen.

Zeker als je een gezin hebt kan het voor ongelofelijk veel druk creëren. Toch zijn er veel manieren waarop je kunt voorkomen dat je zonder werk komt te zitten. Daarnaast kun je je ook altijd op het ergste voorbereiden. Daarom bespreken we in dit artikel de beste manieren om nooit meer zonder werk te komen zitten.

Voorbereiden op het ergste

Wanneer we een vaste baan met een goed contract hebben levert dit veel zekerheid op in het leven. Veel mensen zullen, zelfs als ze vaak klagen over de baan, deze toch liever niet verliezen. Het is natuurlijk makkelijk te denken dat als we ons werk goed doen we echt onze baan niet gaan verliezen maar toch is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op een dergelijke situatie. Zelfs wanneer je goed werk levert kan een bedrijf bijvoorbeeld door economische omstandigheden je moeten laten gaan. De eerste en meest logische manier waarop je je kunt voorbereiden op een dergelijke situatie is door genoeg spaargeld te hebben. Zorg ervoor dat je minimaal een jaar aan vaste lasten hebt opgespaard zodat je weet dat je meer dan genoeg tijd hebt om een nieuwe functie te vinden.

Meteen door met werken

Wanneer je ontslagen bent is de eerste stap om te nemen zo snel mogelijk nieuw werk te vinden. Je wilt natuurlijk wel weer een goedbetaalde functie en werk waar je plezier in hebt. Maar het kan een aantal maanden om iets dergelijks te vinden. Daarom is het een goed idee om via een uitzendbureau Amsterdam zoals Binckwerk snel werk te vinden en dit te doen. Er zijn altijd banen en tijdelijke klussen beschikbaar. Op deze manier kun je blijven verdienen zelfs als je nog op zoek bent naar een nieuwe baan. Een baan verliezen is nooit leuk maar het hoeft niet het einde van de wereld te zijn.