Livestream steeds vaker gebruikt bij uitvaarten

Sinds corona is het gebruik van livestream tijdens uitvaartdiensten flink gestegen. Door de nu geldende corona maatregelen mogen nog maar weinig mensen fysiek aanwezig zijn bij de plechtigheid. Door gebruik te maken van livestream maakt u het mogelijk dat familieleden de plechtigheid thuis vanaf de computer of tablet kunnen volgen. Dit maakt het mogelijk dat ook familieleden die zelf te maken hebben met corona of familieleden in het buitenland de plechtigheid virtueel kunnen bijwonen.

Hoe werkt een livestream tijdens een crematie

Veel uitvaartcentra hebben een gesloten systeem voor geluid en internet. Dit maakt het mogelijk om wanneer er extra camera’s en of microfoons worden geplaatst het geluid en beeld kraakhelder kunnen worden doorgegeven via het internet. Als nabestaanden zult u zelf weinig tot niets merken van de livestream en uiteraard wordt alles met alle respect voor de overledene en familie opgenomen. Bij veel uitvaartverzekeraars is inmiddels een eigen livestream op locatie mogelijk. Wanneer dit niet mogelijk is kunt u zelf kiezen voor een bedrijf dat de livestream van de uitvaart volledig voor u verzorgd. Alle gemaakte beelden zijn voor uzelf later te downloaden. U bepaald zelf ook u ook anderen gebruik wil laten maken van het terugkijken naar de uitvaart. In sommige gevallen ontvangt u de hele afscheidsdienst op USB stick

Privé internetadres

Wanneer u aangeeft dat u een livestream wenst tijdens de uitvaart krijgt u direct een privé internetadres toegewezen waarop de plechtigheid te volgen zal zijn. Dit adres kunt u delen op de rouwkaarten. Vaak is als extra veiligheid nog een paswoord nodig om de dienst virtueel bij te kunnen wonen. Soms geldt een maximum aantal kijkers in verband met de internetsnelheid die uiteraard alles in de perfecte vorm moet kunnen streamen.

Kosten van een livestream

Wat kost een crematie is een vaak gestelde vraag. Tijdens tijden van corona zijn er minder mensen fysiek aanwezig en is het soms niet mogelijk om een koffietafel te organiseren. Deze kosten bespaart u dan op de totale kosten van de crematie die tussen de 3000 en 6000 euro liggen. Een livestream die het mogelijk maakt dat mensen virtueel de uitvaart kunnen volgen kost u tussen de 500 en 1000 euro. Afhankelijk van het aantal gebruikte camera’s, microfoons en eventuele live regie. Wanneer u een uitvaart verzekering heeft kunt u in de polis of via persoonlijk contact te weten komen of een livestream van de uitvaartplechtigheid mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *