6 december 2021

Hoe weet je welke arbeidsongeschiktheidsverzekering geschikt is voor jou?

2 min read

Wil je als zzp’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten maar heb je geen idee hoe je de juiste kan afsluiten? In dit artikel vind je tips en tricks waarmee je rekening kan houden bij het uitzoeken van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), zo kiest u de juiste AOV die bij u past. 

Wat wordt er precies gedekt bij een AOV?

Wanneer je op zoek bent naar de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering dan is het eerste wat je moet doen is kijken naar de diverse soorten AOV’s en wat zij precies dekken. Zo kan je voor jezelf een overzicht maken welke vormen en maten die gedekt worden voor jou het belangrijkst zijn en zo een weloverwogen besluit nemen. Kom je er niet zelf uit je kan extra informatie opvragen bij een AOV aanbieder zoals bv Tulpenfonds, klik dan hier

De AOV maandelijkse premie

Bij het vergelijken wordt er niet alleen naar de voorwaarden en polis gekeken, maar uiteraard ook naar de maandelijkse premie. Iedere aanbieder heeft zijn eigen tarieven, het tarief wordt bepaald door verschillende factoren. Een daarvan is de wachttijd, de tijd waarin je arbeidsongeschikt bent, maar nog geen uitkering ontvangt. Hoe langer de wachttijd hoe goedkoper de premie is, maar ook hoe langer je moet wachten tot je je geld krijgt uitbetaald. 

Tot wanneer loopt je AOV

Nog een factor die invloed heeft op de hoogte van je AOV is de duur van de verzekering. Hoe korter de duur van de verzekering hoe meer je krijg wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Hoe ouder je wordt hoe groter de kans dat je daadwerkelijk arbeidsongeschikt wordt. Kies je ervoor dat je verzekerd bent tot op een oudere leeftijd dan valt de premie wel maandelijks duurder uit, maar ben je ook voor langere tijd verzekerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *