Hoe vind je de perfect passende baan in de finance branche?

Een passende werkplek hebben is belangrijk. Je voelt je op je gemak, je voert werkzaamheden uit waar je goed in bent en je werkt in een branche waar je blij van wordt. Niet alleen inhoudelijk maar ook betreft werksfeer is het fijn om op de goede plek te zitten: leuke, inspirerende collega’s motiveren je lekker aan de slag te gaan. Maar hoe kom je op zo’n plek terecht? 

Hoe ga je te werk?

Het is altijd handig als je je vooraf goed oriënteert op wat er mogelijk is en waar je hart sneller van gaat kloppen. Welke branches spreken me aan, wat vind ik leuk qua werkzaamheden leuk om te doen en wat voor werksfeer vind ik prettig? Dit zijn vragen die je jezelf kan stellen. 

Wanneer je dit voor jezelf in kaart heb gebracht kan het zoeken beginnen. Soms kun je heel gericht zoeken, bijvoorbeeld naar een bedrijf waar je altijd al hebt willen werken bijvoorbeeld dat specifieke bureau dat je al jaren in je achterhoofd hebt zitten. Of naar een specifieke functie bijvoorbeeld finance manager. Ook kan je kan kijken op zoekmachines voor vacatures. Dit zijn verzamelplekken waar veel werkgevers hun vacatures op zetten en je dus een groot aanbod hebt. Ook zijn er zoekmachines voor specifieke branches waar je in kunt zoeken, zoals finance.

Wat ook handig is om te doen, is een recruiter te contacten. Dit is een bedrijf dat je helpt bij de zoektocht naar de juiste baan. Zij hebben een netwerk aan bedrijven die aangemeld staan bij hun waarvoor ze passende werknemers zoeken. Vaak begin je met een intake gesprek zodat de recruiter weet wie je bent en naar wat voor een baan je op zoek bent. In zijn achterhoofd houdt hij de vacatures van de bedrijven die bij het recruitment bedrijf aangesloten zijn. Wanneer hij een match ziet brengt hij jou met het bedrijf in contact. Ook hier kun je een recruitment bureau in een bepaalde branche kiezen. Neem Staan finance. Hier kan je op zoek gaan naar vacatures in de finance. Zij helpen de juiste persoon op de juiste plek te zetten. Hun motto is dan ook dat succesvolle bedrijven worden opgebouwd door goede mensen.