24 januari 2022

Hoe kiest u het beste een bureau dat bij u past?

2 min read
bureaus

Bij het aanschaffen van een bureau letten veel mensen niet op de belangrijke aspecten die daarbij komen kijken. Er wordt alleen maar gelet op: staat dit bureau mooi in mijn werkkamer, of niet? Dit belangrijk. Belangrijker nog is het kijken of het bureau wel bij uw werkstijl en bij uw wensen past. U schaft natuurlijk niet dagelijks eens nieuw bureau aan, daarom is het verstandig om een goed overwogen keuze te maken. Dit wordt dan vaak wel gedaan bij een bureaustoel, maar waarom dan niet bij het bureau zelf? Hieronder worden er 3 tips gegeven over de dingen waar u op moet letten en moet weten bij het kopen van een bureau, u gaat er waarschijnlijk veel tijd achter besteden. Dan zou het zonde zijn als u na een tijdje toch de verkeerde keuze hebt gemaakt. 

Wat is uw werkveld

Dit is waarschijnlijk wel een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden. Zo hebben verschillende beroepen een anders soort bureau nodig. Denk bijvoorbeeld aan het soort bureau dat een architect nodig heeft: een bureau met genoeg ruimte om al zijn tekeningen neer te leggen. Of aan het bureau dat voor een ICT ’er bestemd is: als er ruimte is voor een computer, dan is dat voldoende. 

Wat is uw werkstijl

Naast uw beroep is ook uw werkstijl van belang bij het kiezen van een bureau. Bent u iemand die met noties werkt of graag een agenda open heeft liggen op uw bureau. Hier moet allemaal rekening mee gehouden worden wanneer u kijkt naar welke grootte goed is voor uw. Probeer in de winkel alvast in te beelden waar alles wat u graag op uw bureau heeft liggen komt te liggen. Bent u iemand die alles opbergt en niet graag rommel of chaos op uw bureau heeft, kies dan vooral een bureau met veel lades en kastjes. 

Welke sfeer wilt u in uw werkkamer

Hiermee doelen we voornamelijk op het materiaal en de vorm die u kiest voor het bureau. Deze twee kenmerken van een bureau doen namelijk veel met de sfeer die in een werkkamer hangt. Wilt u een strakke en nette werkkamer, kies dan voor strakke vormen. Daarentegen wanneer u graag een losse gezellige sfeer wilt creëren, denk dan bijvoorbeeld aan een rond bureau.  Zo is het materiaal ook van belang. Bij een strakke en minimalistische sfeer kunt u kiezen voor bijvoorbeeld wit kunststof of glas. Bij een wat natuurlijkere inrichting past natuurlijk hout het beste in het plaatje. Bedenk u wel dat de eerste twee tips nog steeds wel van belang zijn en niet alleen het uiterlijk.