Een eigen werkplek, wel zo fijn!

      Geen reacties op Een eigen werkplek, wel zo fijn!

De laatste tijd ben ik erg druk bezig met kleine klusjes voor in en om het huis. Zo denk je hierbij al snel aan het schilderen van de kozijnen en muren, en eventueel wat ophangwerk wat je in huis zou kunnen doen. Tijdens deze activiteiten kom ik volledig tot rust, kan ik volledig mezelf zijn en ben ik helemaal element. Ik was erg veel bezig met klussen, dus besloot ik om voor mezelf een eigen werkplek te creëren. Ik begon met het ingieten van een slipvrije epoxyvloer, waarna ik al mijn gereedschap en apparaten kon inrichten. Nu gebruik ik de werkplek om mijn weekenden in door te brengen en nieuwe dingen te creëren!

De voordelen van een eigen werkplek

Vanaf jongs af aan was ik altijd al bezig met het maken van eigen spullen. Zo kochten mijn ouders vroeger geen speelgoed in de speelgoedwinkel, maar juist planken van hout. Ik zaagde hier mijn favoriete figuren in uit, om vervolgens zelf speelgoed te creëren. Zo maakte ik zwaarden van planken, en kon ik met een figuurzaag mijn favoriete figuren uitzagen. 

Nu ben ik al wat jaren ouder, en houd ik er nog steeds van om dingen te maken. Zo maak ik nu niet meer speelgoed van hout, maar maak ik verschillende meubels, plantenbakken en vogelhuizen voor in de tuin. In mijn eigen werkplek heb ik alle rust en tijd om mijn favoriete spullen te maken. Bovendien is het voordeel dat de werkplek een stuk veiliger is. Met een epoxyvloer zorg ik er bijvoorbeeld voor dat er geen slipgevaar is, wat met al het hout zeer van belang is.

Mijn gecreëerde werk

De laatste tijd heb ik al aardig wat projecten mogen maken. Zo heb ik laatst een houten tafel gemaakt van steigerhout. Bij de groothandel kocht ik planken van steigerhout in, waarna ik zelf een tafel heb ontworpen. Door verschillende planken aan elkaar te bevestigen, beschikken we in huis nu van een sterke, robuust uitstralende tafel. Het voordeel van een zelfgemaakte tafel is dat hij veel sterker is dan een tafel die je bijvoorbeeld bij de woonwinkel koopt. Wanneer je iets maakt van hout met echte kwaliteit, kan je meubel wel jaren meegaan.

Een aantal tips voor jouw eigen werkplek

Tot slot heb ik nog een aantal tips voor wanneer je zelf een werkplek wilt creëren. Zo is het verstandig om te kiezen voor een epoxyvloer. Een epoxyvloer is geheel makkelijk aan te brengen en zorgt ervoor dat er geen slipgevaar is. Zeker wanneer je veel zaagt, is dit een zekere aanrader voor al het stof dat hierbij vrijkomt.

Bovendien is het belangrijk om overzicht te baren. Kies bijvoorbeeld voor werkkasten, waarin je al je gereedschap in op kunt bergen. Het gereedschap komt niet los te liggen, waardoor er geen struikelgevaar is!