Een aandeel AJAX kopen? Dat kan!

      Geen reacties op Een aandeel AJAX kopen? Dat kan!

Ben je al jaren fan van AJAX en wil je een aandeel AJAX in je bezit krijgen? Dat kan! Het is niet heel gemakkelijk, je zult er flink moeten induiken, maar het kan echt. Een aandeel AJAX kopen kan online. Meer over het aandeel AJAX lees je in deze blog

Wat weten we van AFC AJAX?

De Amsterdamse Football Club AJAX is al meer dan 100 jaar oud. De club werd in 1900 opgericht en heeft altijd in de hoogste regionen van de competitie gespeeld. AJAX is maar liefst 34 keer Nederlands kampioen geworden en ook in Europa doen ze het lang niet slecht. De eerste aandelen AJAX werden in 1998 uitgegeven. Echte fans gingen een aandeel AJAX kopen om zo een stukje van hun club in handen te krijgen. Hierdoor is een aandeel AJAX niet zozeer een goede investering, als wel een emotioneel iets. Wist je dat  AJAX de enige beursgenoteerde voetbalcub is in Nederland?

Hoe kun je een aandeel AJAX kopen?

Een aandeel AJAX kopen doe je niet zomaar. Losse aandelen zijn eigenlijk nagenoeg niet meer te koop, je zult daar geluk bij moeten hebben. Maar het kan ook anders. Je kunt wel handelen in aandelen AJAX. Dit doe je via de CFD's voor de Euronext Index Trackers. De wát? Ja, en daar komt direct het moeilijke deel bij kijken. Je zult je moeten inlezen in wat al die termen betekenen en dan pas instappen. Om te beginnen kies je een broker. Ook wel bekend als een aandelenhandelaar. Iedere broker heeft eigen regels en je zult dus moeten uitzoeken welke broker past bij jou. Heb je een broker gevonden? Dan wordt het tijd om een account te openen. Een soort virtuele portefeuille. Hierin kun je je aandelen bewaren. Zodra je hier geld in hebt gestort kun je beginnen. Je gaat online opzoek naar Euronext en dan wijst het zich vanzelf.

Hou rekening met emotie bij het handelen

Doet AJAX het goed in de Nederlandse competitie en in Europa? Dan zie je dat de bedragen die betaald worden voor een aandeel flink stijgen. Verliezen ze een keer een wedstrijd? Dan zal het aandeel niet direct zakken. Maar verliezen ze meerdere keren op rij? Dan kan het zijn dat jouw investeringen minder waard worden. Het is dan belangrijk om niet te snel op te geven. 

Het handelen in CFD's is niet zonder risico. Zorg er dus altijd voor dat je alleen geld gebruikt dat je niet direct nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *