De voordelen van een beleggingspand

      Geen reacties op De voordelen van een beleggingspand

Heeft u geld dat u ergens in wilt beleggen, dan is één van de opties die u heeft het aanschaffen van een beleggingspand. Dit is een stuk vastgoed waarin u investeert om er geld mee te verdienen. Het kan zijn dat u uw beleggingspand wilt opknappen en verkopen, dat u het wilt verhuren of dat u het wilt bewaren en verkopen als de huisprijzen omhoog zijn gegaan. Als u in een beleggingspand wilt investeren dan heeft u een goede makelaar nodig en het is belangrijk dat u een pand aanschaft waarmee u ook daadwerkelijk winst kunt maken. Uw makelaar helpt u daarbij. Vervolgens profiteert u dan van een groot aantal voordelen.

  1. Uw beleggingspand verhuren is gemakkelijker dan ooit

Op dit moment is het voor mensen die nog geen vastgoed bezitten erg moeilijk om een woning te kopen. Huren is voor veel woningzoekenden de enige optie. Daarnaast heeft huren ook belangrijke voordelen en wil niet iedereen vastzitten aan een hypotheek. Huren is gemakkelijk, want bij problemen kan de huisbaas gebeld worden en hoeven de huurders niet te investeren in dure reparaties of het vervangen van apparaten. Daarom zal er in Nederland altijd interesse zijn in huurwoningen, ook omdat de rechten van huurders in ons land bijzonder goed zijn.

  1. Vastgoed behoudt de waarde goed

Het is niet waarschijnlijk dat uw pand op de lange termijn in waarde zal dalen. Vastgoed behoudt zijn waarde over het algemeen erg goed en als u geen haast heeft om te verkopen is de kans dat u winst maakt veel groter dan dat u verliest. Uiteraard zullen er schommelingen zijn in de waarde van uw beleggingspand en het is zaak om deze op het juiste moment weer te verkopen. Of niet, want als u uw pand verhuurt dan heeft u er altijd inkomsten van.

  1. Lage rentepercentages

Op dit moment is het veel minder aantrekkelijk om geld op een spaarrekening te zetten. Dat komt doordat de rentepercentages nog steeds vrij laag zijn en u er dus niet bijzonder veel aan zal verdienen. Andere rentepercentages die laag zijn, zijn die van de hypotheken, en daar plukt u met een beleggingspand de vruchten van. Het is dus vaak winstgevender om uw geld te beleggen in vastgoed dan om het op een spaarrekening te zetten.

  1. Stijgende huurprijzen

U heeft de mogelijkheid om de hypotheek voor uw beleggingspand vast te zetten. Tegelijkertijd zal de huurprijs wel stijgen. Op deze manier heeft u de stabiliteit van vaste maandlasten, maar neemt uw rendement wel jaarlijks geleidelijk toe. 

Wel of niet investeren in een beleggingspand?

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken. Zo is het investeren in vastgoed altijd een risico en zal u hier veel meer werk aan hebben dan wanneer u het geld op een spaarrekening zet. Ook heeft u te maken met kosten voor reparaties en onderhoud en is er een kans dat uw pand bepaalde tijden leeg staat. Bekijk daarom de voor- en nadelen goed, spreek met een ervaren makelaar en maak zo uw beslissing. Doet u dit goed, dan kan een beleggingspand u een leuke winst opleveren. 
Door jarenlange ervaring op de vastgoedmarkt verloopt het verkopen van een beleggingspand bij De Bloois Vastgoed probleemloos, snel én tegen de juiste prijs.