24 januari 2022

De voordelen van een alternatieve financiering

2 min read
alternatieve financieringen

Steeds meer ondernemers in de MKB-sector kiezen voor het gebruikmaken van alternatieve financieringen als ze investeringen willen doen of snel, als de cashflow niet op orde is, over kapitaal willen beschikken. Maar wat is een alternatieve geldlening precies? En welk voordelen hebben alternatieve vormen van financieringen voor ondernemers?

Wat zijn alternatieve financieringen?

Alternatieve financieringsoplossingen zijn vormen van financiering, die speciaal afgestemd zijn op de wensen en behoeften van ondernemers. Anders dan de klassieke vormen van financiering, zoals standaardleningen en hypothecaire leningen via banken, zitten alternatieve financieringen eenvoudige in elkaar, kunnen ze sneller rondgemaakt worden en kan er volledig maatwerk worden geleverd. Dat deze vorm van alternatief financieren de nodige voordelen heet voor ondernemers, moge duidelijk zijn. Hieronder gaan we in op wat de specifieke pluspunten van deze financieringsvariant zijn.

Een onverzekerde zakelijke lening

Klassieke financiers verlangen van ondernemers vaak allerlei zekerheden – zoals onderpanden, borgstelling of het afsluiten van extra verzekeringen -, voordat ze willen overgaan tot het verstrekken van een krediet of lening. Voor ondernemers betekenen deze eisen een extra barrière om te gaan lenen. Ze moeten extra tijd en geld investeren om een lening of financiering te kunnen krijgen. Kies je voor een onverzekerde zakelijke lening als alternatieve vorm, dan kun je dit soort eisen omzeilen!

De Pin-financiering: een mooi voorschot waarbij geen onderpand nodig is

Een populaire vorm van alternatief kapitaal binnenharken, is de zogenoemde Pin-financiering. Bij deze financieringsvorm krijg je en lening in de vorm van een voorschot, die gebaseerd is op de verwachte toekomstige inkomsten van jouw bedrijf. Je kunt dus zonder vaste activa als onderpand geld lenen bij deze financieringsvorm!

alternatieve financieringen

Je kunt snel een alternatief gefinancierd krediet aanvragen

Naast de diverse financieringsvormen die er zijn, waarvan hierboven twee voorbeelden zijn genoemd, is de snelheid waarmee je financiering kunt aanvragen voor jouw bedrijf ideaal. Vaak kun je snel online een financiering regelen, door slechts enkele gegevens in te vullen. Het gemak dient hier de ondernemer!

Je bent flexibel in je keuzes

Er zijn tegenwoordig tal van alternatieve financiers actief, die mooie leningen aanbieden en maatwerk kunnen bieden. Je bent als ondernemers dus lekker flexibel en kunt een lening kiezen die precies op jouw wensen aansluit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *