De tuin verbouwen

      Geen reacties op De tuin verbouwen

Ik weet nog goed dat ik vroeger na het eten programma’s als Eigen Huis en Tuin keek met mijn ouders. Stiekem kijk ik hier nog steeds graag naar. Omdat ik zelf best geordend en netjes ben, vind ik het altijd zo’n voldoening geven als het huis of de tuin bij anderen van een rommeltje zo mooi wordt gemaakt. Vooral de tuin, omdat ik me telkens weer verbaas over wat voor ontwerpen ze allemaal kunnen maken. Overal wordt over nagedacht en je ziet dat de tuin ook echt bij de mensen en het huis past, best knap! Daarom heb ik pas geleden ook mijn tuin laten verbouwen. Echte groene vingers heb ik zelf niet en ik vind het toch wel fijn als een professional mij verteld wat de beste inrichting is. Daarom heb ik een vriend gebeld die hovenier is en samen met hem heb ik de verbouwplannen gemaakt.

Voorbereiding

Als eerst heb ik een moodboard gemaakt met foto’s en plaatjes van tuinen die ik erg mooi vind. Wat hieruit opviel is dat ik het belangrijk vind dat een tuin sfeer geeft. Je tuin is nu eenmaal het visitekaartje van je huis en mag daarom niet vergeten worden. Het budget vond ik wel lastig om te bepalen omdat de kosten erg uiteenlopen. Voor het opknappen van een gemiddelde tuin ben je rond de 90 euro per vierkante meter kwijt. Het liefst wilde ik in de herfst mijn tuin laten verbouwen en dat kon ook. In de lente en zomer zitten hoveniers namelijk vaak volgeboekt en in deze periode wil ik juist zelf al lekker in mijn tuin kunnen zitten, zonder dat het eerst nog verbouwd moet worden.

De plannen

Nadat ik met de hovenier mijn wensen had besproken, maakte hij een ontwerp. Via een 3D-visualisatie kon ik al gelijk zien hoe het er in mijn tuin uit zou zien en ik was onder de indruk van de details waarin ze het ontwerp hadden uitgewerkt. Ik wilde de tuin graag deels laten bestraten. Hiervoor moest de tuin eerst goed geëgaliseerd worden, zodat de tegels niet scheef komen te liggen. Ook had ik een nieuwe schutting uitgekozen en wilde ik graag een vijver. Omdat ik geen huisdieren heb, leek het mij zo gezellig om een kleine vijver met wat vissen erin in mijn tuin te hebben. Voor ik het wist stonden ze met graafmachines klaar en werd de vijver geplaatst. De juiste combinatie van boompjes en planten gaven mijn tuin gelijk een gezellige sfeer. Alleen nog op zoek naar wat leuke tuinaccessoires en mijn tuin is helemaal klaar voor het voorjaar!