Cryptocurrency kopen in plaats van sparen

      Geen reacties op Cryptocurrency kopen in plaats van sparen

Heb je al gehoord dat bij vrijwel alle banken de spaarrente op nul staat, en binnenkort misschien zelfs negatief wordt en je moet betalen om te sparen? Een goede oplossing is om jouw spaargeld om te zetten in bijvoorbeeld Bitcoin of een andere cryptocurrency kopen. Door slim jouw geld te beleggen in een andere soort valuta kun je de waarde van jouw spaargeld wellicht verhogen.

Hoe het werkt

Cryptocurrency kopen werkt hetzelfde als jouw geld omwisselen naar bijvoorbeeld Amerikaanse dollars of Britse pond. De ene valuta is meer waard dan de andere valuta, maar dit verschil schommelt. De Britse pond heeft jarenlang een flink hogere waarde gehad dan de euro. In de laatste jaren is dit voornamelijk vanwege de BREXIT afgenomen en zijn de waardes gelijk geworden. Dit soort schommelingen gebeuren ook bij crypto valuta zoals Bitcoin. Als jij goed kan voorspellen welke valuta in waarde gaat stijgen is het slim om jouw spaargeld op te nemen en om te zetten tot een cryptovaluta. Als je dan vervolgens het geld weer omzet naar euro’s en op je rekening zet krijg je meer euro’s terug omdat de cryptovaluta meer waard is.

cryptocurrency kopen

Rekenvoorbeeld

Je hebt honderd euro spaargeld en de waarde van de euro is gelijk aan die van Bitcoin. Je zet dus €100 om naar 100 Bitcoins. Een maand later is Bitcoin ineens meer waard en krijg je per Bitcoin €1,30 terug. Dat betekent dus dat je 100 × 1,30 = €130 terug krijgt. Met cryptocurrency kopen heb je dus dertig euro verdiend!+