24 januari 2022

Bezit je zelf kennis van een hypotheek?

2 min read
Execution only

Een hypotheek kun je zien als een ingewikkeld financieel plan die belangrijk is voor je toekomst, niet voor niets moet er vaak een hypotheekadviseur aan te pas komen om dit plan in goede banen te leiden. Bij alle berekeningen moet er ook aan gedacht worden wat is er mogelijk wanneer je gaat scheiden of je raakt je baan kwijt, het is niet de bedoeling dat je niet je hypotheek niet meer kunt betalen. Wanneer je dit zelf allemaal kunt berekenen kun je een hypotheek in de vorm van execution only proberen.

Execution only

Waar moet je aan voldoen?

Een hypotheek in de vorm van execution only kun je niet zomaar zelf afsluiten, je met wel kunnen bewijzen dat je voldoende kennis hebt over financiële producten en dan met name hypotheken. De Autoriteit Financiële Markten, afgekort AFM heeft ook wettelijk vastgelegd dat je een kennistoets moet doen, in deze toets wordt er gekeken of je over voldoende kennis beschikt om je eigen hypotheek te regelen. Met deze test wordt je ervoor behoed dat je geen nadelige financiële gevolgen ondervindt van je beslissingen.

Denk aan de verschillende termijnen

Een execution only kun je helemaal zelf samenstellen, echter krijg je wel te maken met verschillende termijnen waar je rekening mee moet houden. Een rente aanbod is maar een bepaalde periode geldig, ben je te laat dan dien je weer een nieuwe aanvraag te doen. Hierna gaat er weer een nieuwe periode in, zo zijn er verschillende onderdelen bij een hypotheek die beperkt geldig zijn. Het is goed op deze termijnen te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *