Beursupdate van donderdag 29 oktober

      Geen reacties op Beursupdate van donderdag 29 oktober

Vandaag, 29 oktober 2020, belooft een interessante en drukke beursdag te worden. In deze korte update vertel ik je wat je vandaag te wachten staat. Daarnaast deel ik in dit artikel een interessante tip voor beginnend beleggers en zij die graag willen beginnen met beleggen, maar het tot op heden nog niet hebben gedaan. Lees gauw verder!

Cijfergekte: grote namen presenteren kwartaalcijfers

Het is zonder meer de drukte week van het cijferseizoen en dat wordt vandaag nog maar eens extra duidelijk. Vandaag mogen we namelijk de cijfers verwachten van giganten als Apple, Amazon, Facebook en Twitter. Daarnaast presenteert ook Alphabet – het moederbedrijf van Google – vandaag de laatste cijfers. Niet alleen de cijfers van Amerikaanse giganten worden vandaag gepresenteerd: ook oliebedrijf Shell is vandaag gekomen met de kwartaalcijfers van Q3. Na een dramatisch tweede kwartaal is Shell weer terug in de zwarte cijfers. Dát is positief. Wat minder positief is, is dat de waarde van het aandeel Shell gisteren – voor het eerst in 27 jaar (!) – daalde tot onder de 10 euro.

Gisteravond kwam ook betaalspecialist Adyen met de kwartaalcijfers. Uit die cijfers viel een verder herstel op te maken. De cijfers lieten niet veel verrassingen zien. Zo bevestigden ze de crisis in de reisbranche, evenals een positief conjunctuurbeeld in de online sector.

Tip voor beginnende beleggers

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al beloofde, heb ik ook een handige tip voor je als je graag wilt beginnen met beleggen. Veel mensen die erover na denken om te beginnen met beleggen, lopen namelijk tegen tal van vragen aan en soms is het lastig om juiste en betrouwbare antwoorden te vinden. Op Beursgenoten.nl vind je een interessante en handige kennisbank waar je antwoorden vindt op de meest gestelde vragen als het aankomt op beginnen met beleggen. In drie eenvoudige stappen kun je een weloverwogen start maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *