Besparen op je vaste lasten? Probeer dit eens!

Het is altijd lekker om maandelijkse wat minder uit te hoeven geven. Al helemaal tijdens een periode waarin je misschien wat minder financiële zekerheid hebt. Er zijn een aantal dingen waar je naar kunt kijken, onder andere je abonnementen en verzekrinzgen. Die laatste willen we in dit artikel eens wat meer belichten en om nog specifieker te zijn je zorgverzekering. Wil je weten hoe je kunt besparen of je zorgverzekering? Lees dan verder!

Heb je een aanvullende verzekering nodig?

Misschien heb je momenteel wel een aanvullende verzekering aan staan binnen je pakket, maar heb je deze wel helemaal niet nodig. Als je gezond bent kunt je prima met een basisverzekering uit de voeten. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer wat extra zorg nodig hebt, maar als je deze dan zelf betaald ben je vaak goedkoper uit! Als je bijvoorbeeld alleen naar de tandarts gaat voor controle kun je dit vaak beter zelf betalen dan en aanvullende tand verzekering te nemen.

Ben je dubbel verzekerd?

Kijk ook even goed of je niet een dubbele verzekering hebt lopen. Zo heb je misschien al een Nederlandse zorgverzekering die ook dekt in het buitenland, maar heb je daarnaast ook nog een reisverzekering lopen. Dit is zonde van je geld en je kunt dan dus beter 1 van de verzekeringen opzeggen.

Hiernaast zijn er nog talloze andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld nog je eigen risico verhogen. Of misschien kom je wel in aanmerking voor zorgtoeslag? Genoeg om te bekijken in ieder geval en genoeg om potentieel te besparen op je zorgverzekering in 2021!

Bron: www.zorgkiezer.nl