24 januari 2022

Auto verzekeren? Hier moet je op letten

2 min read
auto verzekeren

Heb je onlangs een mooie, nieuwe auto gekocht? Of misschien wel een tweedehands auto die nog lang meegaat. Waarschijnlijk ben je dan aan het kijken naar een nieuwe autoverzekering. Het is natuurlijk wel fijn om een goede verzekering af te sluiten die voldoende dekking biedt, zonder dat je te veel premie betaalt. Maar waar moet je op letten bij een auto verzekeren? In dit artikel geven we je een aantal handige tips zodat jij gerust de weg op kan!

1. Nieuwe auto verzekeren? Kies voor all risk!

De eerste tip geven we je gratis mee. Als je een gloednieuwe auto hebt gekocht is het verstandig om goed verzekerd te zijn. Of het nou voor ongevallen of schade is, een nieuwe auto is gewoon relatief kostbaar. Daarom is het een goede keuze om voor een all risk autoverzekering te kiezen. Met deze verzekering heb je de meest uitgebreide dekking. Je bent namelijk niet alleen verzekerd voor schade aan auto’s van anderen, maar krijg je ook de meeste schades aan je eigen auto vergoed! Wel zo fijn 🙂

2. Voordelig je auto verzekeren

Van teveel betalen wordt niemand blij, zeker niet als het gaat om verzekeringen. Daarom is het juist zo fijn als je kan besparen op je autoverzekering. Je wilt natuurlijk dat je een autoverzekering hebt die goede dekking biedt, maar niet de allerduurste is. Daarom raden wij je aan om verzekeringen te vergelijken om te kijken welke het goedkoopst is (en voldoende dekking biedt).

3. Jaarlijkse check van je autoverzekering

Misschien doe je dit zelf al met je zorg- en reisverzekering, maar het is ook geen overbodige luxe om jaarlijks je autoverzekering te checken. En met checken bedoelen we natuurlijk kijken of je niet teveel betaalt en of de dekking nog wel klopt. Het is natuurlijk zonde als je onnodig teveel betaalt. Zeker omdat de premies tussen verschillende verzekeraars kunnen verschillen. Hou dit dus elk jaar goed in de gaten.

Succes met de verzekering en drive safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *