5 tips om je productiviteit te verbeteren op kantoor

Wanneer je op werk bent dan wil je er natuurlijk een geslaagde en productieve dag van maken. Wanneer je te weinig doet op werk kan dit leiden tot ontslag of dat je zelf minder lekker in je vel gaat voelen. Om deze situatie te voorkomen en het meeste uit je werkdag te halen delen wij hier een aantal tips. 

 

Maak een goede planning 

Door de maand of week te starten met een goede planning blijf je productief. Een valkuil hierbij is dat je voor jezelf te veel inplant en jij je taken dus niet af krijgt. Houd je planning daarom realistisch en reserveer wat tijd voor onverwachte opdrachten die tussendoor kunnen komen. Door je aan je planning te houden weet je wel zeker dat je genoeg gedaan hebt en kun je de volgende dag weer productief aan de slag. 

 

Zonder jezelf ook eens af

Het is natuurlijk erg fijn om het gezellig en leuk te hebben met collega’s, maar zij kunnen je ook weleens van het werk afhouden. Zonder jezelf daarom af door eens een headset op te zetten en te luisteren naar je favoriete muziek. Zo kun je even lekker doorwerken en heb je alles op tijd af. Mocht je weer wat tijd over hebben dan kun je nog even gezellig kletsen met collega’s. 

 

Genoeg slapen 

Velen onderschatten de belangrijkheid van genoeg slaap nog wel eens. Slaap is zo belangrijk voor onze productiviteit en prestaties de volgende dag op werk. Zorg er daarom voor dat je minimaal 7 tot 8 uur slaap per nacht hebt. Je zult merken dat dit ontzettend veel zal schelen op het werk! 

 

Neem pauzes 

Binnen de meeste bedrijven hebben de medewerkers een half uur pauze tussen de middag om te lunchen. Maar om de hele dag productief te zijn hebben we eigenlijk veel meer pauze nodig. Eigenlijk kunnen we maar een uur tot anderhalf uur geconcentreerd bezig zijn achter elkaar en dan hebben we een korte break van 10 minuutjes nodig om bij te komen. Sta daarom af en toe eens op van je plek en loop bijvoorbeeld naar het koffiezetapparaat of ruim iets op het kantoor. 

 

Planten zijn goed voor de productiviteit! 

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer er genoeg planten in de omgeving staan de werktevredenheid onder de medewerkers wel tot 15% verhoogd kan worden. Genoeg reden dus voor gezellige plantjes op het kantoor! Het schijnt dat medewerkers zich meer thuis en op hun gemak voelen als er planten in het kantoor staan en tevens wordt de productiviteit met 20% verbeterd.