5 slimme bespaartips voor je autoverzekering

      Geen reacties op 5 slimme bespaartips voor je autoverzekering

Sta je op het punt om een verzekering af te sluiten voor je auto en ben je op zoek naar handige tips zodat je niet te veel premie betaalt? In dit artikel deel ik een aantal slimme, praktische tips met je waarmee je kunt besparen op de premie voor je autoverzekering. Lees gauw verder!

De juiste dekking

Veel mensen gaat de fout in als het gaat om het kiezen van de juiste dekking. Om de juiste dekking te bepalen kun je de volgende richtlijn aanhouden:

– Voor auto’s die maximaal 5 jaar oud zijn kies je voor een All Risk verzekering.
– Gaat het om een auto die 6 tot 10 jaar oud is? Kies dan een WA-Plus verzekering.
– Is de auto ouder dan 10 jaar? Ga dan voor een WA verzekering.

Op zoek naar een goede, voordelige All Risk autoverzekering? Bekijk dan eens de goedkope All Risk autoverzekering van Allianz Direct.

Vergelijk goed

Er zijn tientallen verschillende aanbieders van autoverzekeringen en onderling kunnen de premies van aanbieders flink uiteenlopen. Als je een autoverzekering afsluit loont het dus om goed te vergelijken. Voor het vergelijken van autoverzekeringen kun je gebruikmaken van een online vergelijkingsplatform, zoals op deze website. Zo weet je zeker dat je een goede en voordelige autoverzekering afsluit.

In één keer

Wist je dat veel verzekeraars extra kosten in rekening brengen als je ervoor kiest om de premie van je autoverzekering per maand te betalen? Het kan je dus een paar tientjes schelen als je de verzekeringspremie in één keer voldoet.

Pas op dubbele dekking

Denk je erover na om te kiezen voor een aanvullende verzekering? Pas dan op dat je jezelf niet dubbel verzekerd. Laten we de rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen als voorbeeld nemen. Veel mensen sluiten deze verzekering namelijk af, terwijl ze hier via hun ‘gewone’ rechtsbijstandsverzekering al voor verzekerd zijn. Niet slim als je wil besparen!

Tweede auto

Stel: je schaft een tweede auto aan. Kijk dan voor welk bedrag je deze auto bij dezelfde verzekeraar kunt verzekeren. Dat kan namelijk flink schelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *