10 tips voor Goud Kopen in 2020

      Geen reacties op 10 tips voor Goud Kopen in 2020

Als er één handelsvorm is die we traditioneel en van alle tijden kunnen noemen, is het wel de goudhandel. Er wordt al duizenden jaren in goud gehandeld, wereldwijd. En dat is niet gek: goud heeft namelijk ook al millennia een redelijk vaste, stijgende waarde. Mensen handelen om verschillende redenen in goud: veel doen dat als tijdelijke speculatie, om te verkopen op een gunstig moment in de goudkoers. Maar nog meer mensen zien goud kopen als wijze investering voor later. Ze kopen goud, en houden het vervolgens vast totdat ze op een later moment wat extra geld kunnen gebruiken. Of bijvoorbeeld als pensioen. Het is in elk geval zeker dat de goudprijs los staat van het monetaire systeem, dus niets van doen heeft met hoe de euro of de dollar presteert. We kunnen zeggen dat goud in de afgelopen tweeduizend jaar stabiel is gebleven. De wereld echter niet.

Goudprijs stabieler dan de wereld

Als we kijken naar wat er in de afgelopen tweeduizend jaar op het wereldtoneel allemaal gebeurd en veranderd is, kunnen we concluderen dat er altijd verandering in de lucht hangt. Op politiek gebied, financieel en sociaal-maatschappelijk. En anno 2020 worden we van alle kanten bevestigd in die conclusie. De wereld verandert snel. En de wereld waarin de goudhandel zich begeeft daarmee ook. Dus ook al kunnen we vertrouwen op de waardevastheid van de goudprijs en zilver, we moeten scherp blijven op de wereld waarin er gehandeld wordt. Daarom hebben wij 10 tips onder elkaar gezet voor goud kopen in 2020, in de hoop we je daarmee te kunnen helpen als je overweegt te investeren in goud.

1.  Bepaal wat voor investering je wil doen

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, zijn er verschillende takken binnen de goudhandel. Als je overweegt je geld te gebruiken om ‘iets’ met goud te doen, is het dus allereerst belangrijk dat je voor jezelf vaststelt wat voor belegging of investering je wil doen. Wil je het gebruiken als appeltje voor de dorst voor later? Of voor je pensioen? Dan wil je dus investeren in goud. Of wil je inspelen op de actuele goudprijs per gram, en in de nabije toekomst weer verkopen met winst? Dan gaat het dus om een belegging. Het is altijd belangrijk om te weten wat je doel is, voordat je de keuze maakt.

2.  Check de actuele goudprijs

Of je nu kiest voor beleggen of investeren op de lange termijn: het is altijd essentieel dat je de actuele goudprijs per gram bekijkt. De goudprijs is altijd redelijk stabiel geweest: over het algemeen is investeren in goud een winstgevende beslissing. En zelfs als de goudkoers omlaag gaat, gaat dat met zulke kleine beetjes, dat je er van uit kunt gaan dat de waarde van je investering of belegging altijd min of meer overeind zal blijven. Op internet zijn er veel websites waar de actuele goudprijs wordt weergegeven. Ook kun je kijken op de sites van betrouwbare inkopers, verkopers en juweliers. Zij willen hun klanten altijd volledig informeren, en zijn dus transparant over de actuele goudkoers en de prijzen die zij hanteren.

3.  Hoeveel wil je inleggen?

De volgende stap is vaststellen hoeveel je in wil leggen voor je belegging of investering. Wil je in één keer een groot bedrag inleggen? Dan is het kopen van een goudbaar een goede keuze. Deze heb je uiteraard in grotere en kleinere vorm. Als je overweegt met kleinere bedragen de goudhandel in te stappen, dan kan het lonen om te investeren in gouden munten. Deze zijn vaak per stuk verhandelbaar, en veel goedkoper van een goudbaar.

4.  Zoek een betrouwbare partij

Als je op internet kijkt, zie je dat het wemelt van de goudhandelaren. Ze willen allemaal dat je voor hun kiest, dus ze pronken vaak met de voordelen van hun firma. Omdat de goudhandel zoveel winst op kan leveren, zijn er ook talloze bedrijfjes die in korte tijd uit de grond zijn gestampt en simpelweg niet te vertrouwen zijn. Daar tegenover heb je ook bedrijven die al tientallen jaren bestaan, die hun sporen in het vak hebben verdiend. Daar zijn ook vaak mensen werkzaam die alles weten over de goudhandel, en hun klanten zo goed mogelijk willen helpen. Ontzettend belangrijk dus om een betrouwbare partij te vinden.

5.  Vertrouw niet iedereen

Zoals hierboven beschreven, is het mega belangrijk om niet iedereen te vertrouwen. Als je instapt in de goudhandel doe je dat namelijk met geld dat je niet kwijt wil raken. Als je op internet websites tegenkomt die niet transparant zijn over de goudprijs die zij hanteren, of je ziet een zeer ‘voordelige’ firma op bijvoorbeeld marktplaats.nl, kun je er vanuit gaan dat deze firma’s snel geld willen verdienen over jouw rug. Kortom: ziet het er te mooi uit om waar te zijn? Ga niet met ze in zee.

6.  Neem persoonlijk contact op

Je moet een goud verkoper vinden die betrouwbaar is. Vaak zijn deze te herkennen aan een lange bedrijfsgeschiedenis. Voorbeelden hiervan zijn juweliers die, naast hun fysieke winkel, ook een goudhandel runnen. Dit zijn vakmensen, die soms al generaties lang ervaring en kennis aan elkaar doorgeven. Deze firma’s vinden het ook belangrijk dat jij als klant op een transparante wijze wordt geholpen, en zijn vaak open over hun contactgegevens en telefoonnummers. Wij raden je aan om persoonlijk contact met zo’n betrouwbare firma op te nemen om je te laten informeren over goud kopen. Dan kun je meteen kijken of je je goed voelt bij deze partij.

goud

7.  Ga naar de firma toe

Om een nog beter beeld te krijgen van de firma waar jij je grote investering of belegging wil doen, is het slim om te kijken of ze een winkel of kantoor hebben. Het kan heel prettig zijn om daar eens binnen te wandelen, de sfeer te proeven en met iemand te praten over de mogelijkheden.

8.  Investeer in goud

Als je al deze stappen hebt doorlopen en je hebt een betrouwbare firma gevonden waarbij jij een goed gevoel hebt, dan kun je echt gaan investeren. De betreffende partij waarmee je zaken gaat doen zal je helder informeren over de gang van zaken. Is de transactie voltooid? Gefeliciteerd, je bent officieel eigenaar van een mooi stuk goud.

9.  Sla het veilig op

Stel, je hebt geïnvesteerd in een stuk goud, een goudbaar, gouden sieraden of gouden munten. En je wil het goud bewaren voor een later moment in je leven, of om na te laten aan je kinderen en kleinkinderen. Dan is een belangrijke tip om je goud veilig op te slaan. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Koop zelf een kluis, laat er een installeren in je huis, of nog liever – huur een kluis bij een officiële instantie. Dit kan een bank zijn, of een firma die zich heeft gespecialiseerd in het opslaan van waardevolle spullen. Het kan een prettig idee zijn om het goud niet in je huis te bewaren in verband met diefstal. Echter kan het ook juist een fijn idee zijn om het goud dichtbij je te houden. Elk persoon verschilt hierin, maar maak een keuze die bij je past.

goud

10.  Ga handelen

Als je niet van plan bent je goud te bewaren, maar wil je er mee handelen? Dan kun je je inschrijven bij verschillende websites die real-time informatie verschaffen over de actuele goudprijs per gram en het reilen en zeilen van de goudhandel. Het is aan te raden zo’n website eerst goed door te lezen, zodat je weet waar je aan begint. Je hebt je goud binnen, dus de handel kan beginnen!

We hopen dat we je informatie hebben kunnen geven over de belangrijke stappen in de goudhandel. Wij van Contant Inkoop Goud zijn al tientallen jaren gespecialiseerd in beleggen in goud en in goud als investering. Heb je nog vragen? Neem even contact op of kom langs in onze winkel in Amsterdam. We beantwoorden graag je vragen, en informeren je over de mogelijkheden van investeren in goud bij onze winkel.